top of page
  • Writer's pictureForn De Pa Pere Llobet

RECEPTA DE BUNYOLS DE L’EMPORDÀ

Updated: Dec 17, 2020

Ja s'atansen les festes de Nadal i segurament molts de vosaltres esteu buscant les receptes més ideals per als vostres convidats. Un cop disposem dels entrants i els plats principals, nosaltres us proposem una idea de postres molt original i fàcil de fer, perquè tot us surti rodó i no us arrisqueu amb experiments. A més, cal dir, que la recepta que ús plantegem a continuació, és, ni més ni menys que la que podreu assaborir si proveu els bunyols de l'Empordà que fem a la nostra fleca. N’hi ha per llepar-se els dits! Abans de començar, recordem la importància d'utilitzar productes de KM 0, com per exemple, És Farina de Girona, l'ingredient per excel·lència dels Flequers Artesans de les Comarques Gironines, que podeu adquirir al rebost de la nostra botiga.


Els ingredients que necessitareu per realitzar aquesta recepta seran els següents, així que apunteu bé!


Amb aquesta recepta obtindrem 2 kg de pasta aproximadament, que ens dóna per unes 90 unitats de Brunyols.


 

INGREDIENTS


1 kg de És Farina de Girona 200 g de massa mare 125 g de sucre 125 g de mantega 20 g de sal 60 g de Matafaluga 1 llimona (Ratlladura) 1 copeta d'anís 10 cl de Garnatxa 1 got de llet 7 ous Oli d'oliva verge extra (per fregir)


PREPARACIÓ


1. Per començar, escalfarem la llet i sense que aquesta arribi a bullir, afegirem la Matafaluga i una copeta d'anís sec. Ho deixem infusionant.

2. Incorporem la farina, la massa mare, el sucre, la mantega i la sal en un bol i barregem els ingredients fins a obtenir una massa homogènia.

3. Colem la infusió realitzada anteriorment i mentre la llet encara és tèbia, l'afegim a poc a poc junt amb la resta d'ingredients, per tal que es barregi millor. Posteriorment, afegim la ratlladura de llimona i uns 10 cl Garnatxa.

4. Sense deixar de pastar, incorporem els ous d'un en un fins a tenir una massa ben homogènia. El que volem aconseguir és una massa elàstica i fina, la qual en estirar-la no s'ha de trencar. Si és necessari, aneu afegint-hi farina fins que adquireixi el punt adequat.

5. Cobriu-la amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc temperat. En un parell d'hores, haurà doblat el seu volum.

6. Amb les mans humides o enfarinades, aneu agafant porcions de la massa anterior, segons la mida que preferiu que tinguin, i doneu-li forma amb un forat al mig. En una paella fonda escalfeu l'oli (preferiblement oli d'oliva verge extra), i aneu incorporant els brunyols. Han de quedar ben daurats pels dos cantons.

7. Quan els bunyols estiguin ben rossos, escorreu-los, per tal que s'elimini l'oli que sobra.

Per acabar, mentre encara són calents, arrebosseu-los amb sucre i ruixeu-los amb unes gotetes d'anís.



Així doncs, ja ho sabeu, aquest Nadal no teniu excusa per preparar uns postres deliciosos i repartir-los entre els vostres amics i familiars. No dubteu en compartir el vostre resultat a les xarxes socials etiquetant al perfil @fornperellobet, estarem encantats de veure les vostres receptes més originals!






Recent Posts

See All
bottom of page